4 Tips tegen gaatjes (+ extra tip)

Gaatjes voorkomen met deze simpele tips

Gaatjes zijn natuurlijk zeer vervelend. Wanneer u deze niet snel genoeg laat behandelen gaan deze pijn doen en verslechtert uw gebit. Laat uw gebit dan ook regelmatig controleren door een mondhygiënist. Voor alle mondproblemen kunt u bij Dentition terecht. Dentition is namelijk de mondhygiënist van Ridderkerk.

Tip 1: Twee keer per dag tanden poetsen

Tandartsen raden u meestal aan om minimaal één keer per dag uw tanden te poetsen. Wanneer u echter altijd tweemaal uw tanden poetst, worden bacteriën, tandplak en andere schadelijke stoffen helemaal verwijdert. Zorg er dus voor dat u elke ochtend en avond uw tanden poetst. Hierdoor behoudt u goede tanden, verkleuren deze minder snel en zijn uw tandartsbezoeken ook korter (en goedkoper).

Wat is een goede poetsbeurt?

Een goede poetsbeurt duurt twee minuten. Zorg ervoor dat elke tand minimaal drie seconden wordt gereinigd. Op deze manier weet u zeker dat elke tand goed schoongemaakt is en zullen ook minder snel gaatjes of andere klachten ontstaan. Op deze manier gaat u de dag/nacht in met een fris en gezond gebit.

Tip 2: Poets uw tanden NIET na het eten

Voor veel mensen is het een gewoonte om direct na het eten hun tanden te poetsen. Wanneer u iets zuurs of zoets gegeten hebt, is uw tandglazuur echter extra gevoelig. Door uw tanden te poetsen na het eten wordt het effect op uw tandglazuur alleen maar erger. Wacht daarom een half uur tot een uur met het poetsen van uw tanden.

Tip 3: Slim snoepen

Natuurlijk is snoep slecht voor uw tanden, maar helemaal geen slechte dingen meer eten is niet te doen. Slim snoepen is echter wel gemakkelijk te doen. De hele dag telkens één snoepje te nemen is namelijk slechter dan een paar snoepjes in één keer te nemen. Zorg ervoor dat u daarna (30-60 minuten daarna) wel uw tanden poetst, om het effect zo min mogelijk te maken.

Tip 4: Kauwgom helpt tegen gaatjes

Kauwgom helpt tegen gaatjes? Dat klopt. Zolang er geen suiker in zit tenminste. Kauwgom stimuleert namelijk speekselproductie. Speeksel is zeer belangrijk voor het voorkomen van gaatjes. Speeksel bestrijdt bacteriën die voor o.a. gaatjes zorgen. Er is zelfs wel kauwgom die bedoeld is om gaatjes te voorkomen.

Extra tip: Voorkom een droge mond

Wanneer u een droge mond heeft, heeft u meer kans op gaatjes. Omdat u een droge mond heeft, is er weinig speeksel aanwezig die bacteriën in uw mond bestrijden. Gebruik daarom kauwgom of neem een slokje water, zodat de speekselproductie doorgaat.

Extra advies of toch gaatjes gekregen?

Wilt u graag meer informatie over het voorkomen van gaatjes ontvangen? Neem dan contact op met Dentition. Daarnaast kunt u uw gaatjes snel en goed laten herstellen door onze specialisten. Maak direct een afspraak online.

NVM

 
NVVPKRM

NEEM CONTACT OP

10 Meest voorkomende mondproblemen

Gaatjes voorkomen

Tips tegen gaatjes

Linkpartners

Adres:

Ridderhof 40 2981 ET, Ridderkerk

E-Mail Mondhygiënepraktijk Dentition

 

Telefoon:

0180 - 417847

KvK nummer:
24462058

 
HomeDe MondhygiënistAfspraak makenDe behandelingLinksNieuwsFoldersContact

 

Google maps Dentition

Dentition

Durf te lachen!

Maak een afspraak

Sitemap

Dentition - dé mondhygiënist van Ridderkerk