Hoe kan je het beste tandenpoetsen? 

Uw tanden poetsen op de juiste manier is erg belangrijk voor een gezond gebit. Toch poetsen veel mensen niet op de juiste manier, waardoor gebitsklachten kunnen ontstaan. De eerste tip geven we nu alvast cadeau: poets met een elektrische tandenborstel. Met een elektrische tandenborstel poetst u minder snel te hard, wat weer tandvleesproblemen kan opleveren, en sommige elektrische tandenborstels geven zelfs aan hoelang u een bepaald gedeelte van uw gebit moet poetsen. Lees snel verder voor meer tips! 

Gebruik de juiste producten 

Het is dus belangrijk om de juiste producten te gebruiken om uw gebit te reinigen. Een elektrische tandenborstel is het beste, maar dan bent u er nog niet. Als u uw gebit optimaal wilt reinigen is het ook belangrijk om uw tanden regelmatig te flossen, schoon te maken met een rager en spoelt met mondspoelmiddelen. 

Hoelang moet ik mijn tanden poetsen? 

In principe geldt de regel, hoe langer u poetst, hoe beter. Maar u kunt natuurlijk niet oneindig uw tanden blijven poetsen. De vuistregel voor tandenpoetsen is minimaal 2 á 3 keer per dag poetsen met een minimale duur van 2 minuten. Hierbij is het handig om uw gebit op te delen in 4 verschillende delen: onder, boven, links en rechts. Op deze manier besteedt u zorgvuldig aandacht aan elk deel van uw gebit en slaat u niks over. In dit geval poetst u ieder deel dus ongeveer 30 seconden. Wanneer u een elektrische tandenborstel met timer heeft, geeft deze zelf aan wanneer de twee minuten om zijn.  

Welke tandpasta moet ik gebruiken? 

De duurste tandpasta is niet per definitie de beste. Zo is whitening tandpasta vaak aanzienlijk duurder dan reguliere tandpasta, terwijl helemaal niet is bewezen of dit werkt. Het is belangrijk dat er fluoride in de tandpasta zit, dit is een spoorelement dat tandbederf tegengaat. Er is ook tandpasta met andere middelen zoals houtskool verkrijgbaar, maar dit bevat veelal geen fluoride. Hierdoor is ook deze soort tandpasta minder effectief in het beschermen van uw gebit. 

Meer informatie nodig? 

Ontvangt u graag meer informatie over hoe u uw tanden het beste kunt verzorgen? Of heeft u mondproblemen? Wij helpen u graag! Neem nu contact op! Wij kunnen u voorzien van passend advies of een geschikte behandeling bieden. 

NVM

 
NVVPKRM

NEEM CONTACT OP

10 Meest voorkomende mondproblemen

Gaatjes voorkomen

Tips tegen gaatjes

Linkpartners

Adres:

Ridderhof 40 2981 ET, Ridderkerk

E-Mail Mondhygiënepraktijk Dentition

 

Telefoon:

0180 - 417847

KvK nummer:
24462058

 
HomeDe MondhygiënistAfspraak makenDe behandelingLinksNieuwsFoldersContact

 

Google maps Dentition

Dentition

Durf te lachen!

Maak een afspraak

Sitemap

Dentition - dé mondhygiënist van Ridderkerk