Poetstips voor een goed en gezond gebit

Tanden poetsen is voor iedereen een gewoonte. Maar weet u wel zeker dat u op een goede manier uw tanden poetst? Veel mensen doen dit namelijk verkeerd zonder dat ze dit door hebben. Vooral omdat uw gebit in contact komt met zuur en zoetigheid is het belangrijk om de tanden goed schoon te houden om tandplak en gaatjes te voorkomen. Dan de vraag: hoe poets je goed je tanden? Wij hebben voor u een paar tips voor het poetsen van uw tanden!

Richtlijnen voor het tandepoetsen

Tanden poetsen kent een aantal "basisregels". Een aantal zul je waarschijnlijk al kennen en andere niet. Denk bij het poetsen om het volgende:

De juiste poetstechniek

Ook de manier waarop u uw tanden poetst is van belang. Er bestaan twee poetstechnieken die aangeraden worden, namelijk de Bass-methode en de circulaire poetsmethode. Bij de Bass-methode zet u uw tandenborstel schuin op uw tanden, met een hoek van 45 graden, op de grens van uw tandvlees en tanden. Je gaat hierbij steeds een paar keer heen-en-weer op dezelfde plaats.

Bij de circulaire poetsmethode zet u uw tandenborstel loodrecht op uw tanden en maakt vervolgens steeds kleine, cirkelvormige bewegingen. Zorg ervoor dat u alle tanden en een klein deel van uw tandvlees meeneemt tijdens het poetsen. Het is wel belangrijk om niet te grote cirkelbewegingen te maken.

Flossen of tandenstokers

Naast poetsen is ook belangrijk om de gedeeltes tussen uw tanden goed schoon te houden. Dit kan makkelijk door het gebruik van flosdraad op tandenstokers. Afhankelijk van de ruimte tussen uw tanden beslist u wat u het beste kunt gebruiken. Het beste is om ook dit dagelijks te doen en bij te houden. Dit zorgt tegelijkertijd ook voor gezonder tandvlees. Zorg wel dat u niet te hard tegen het tandvlees drukt, want dan kunt u uw tandvlees beschadigen.

Graadmeter voor gezonde tanden

Wilt u weten of u een gezond gebit heeft? Uw tandvlees kan u al veel vertellen. Als u ontstoken en/of pijnlijk tandvlees heeft, dan betekent dit vaak dat u uw tanden niet goed (genoeg) reinigt. Dit is te herkennen aan rood of zelfs bloedend tandvlees. Als uw tandvlees er mooi roze uitziet, dan kunt u er van uitgaan dat uw gezond tandvlees heeft en uw tanden op een goede manier reinigt.

NVM

 
NVVPKRM

NEEM CONTACT OP

10 Meest voorkomende mondproblemen

Gaatjes voorkomen

Tips tegen gaatjes

Linkpartners

Adres:

Ridderhof 40 2981 ET, Ridderkerk

E-Mail Mondhygiënepraktijk Dentition

 

Telefoon:

0180 - 417847

KvK nummer:
24462058

 
HomeDe MondhygiënistAfspraak makenDe behandelingLinksNieuwsFoldersContact

 

Google maps Dentition

Dentition

Durf te lachen!

Maak een afspraak

Sitemap

Dentition - dé mondhygiënist van Ridderkerk